Служебното правителство подава ръка на БПЦ.          Министерството

...
Служебното правителство подава ръка на БПЦ.          Министерството
Коментари Харесай

МРРБ иска да подпомогне българската православна църква

Служебното държавно управление подава ръка на БПЦ.          

Министерството на районното развиване и благоустройството ще помогне на Българската православна черква да се възползва от методиката за индексация на цените в строителството, тъй че плановете за реновиране на православни храмове в страната, които се финансират със средства от европейските стратегии, да не са застрашени. Това съобщи министърът на районното развиване и благоустройството арх. Иван Шишков на среща с Видинският митрополит Даниил, който е и ръководител на работната група по европейските планове на Светия синод, написа.

За задачата ще се предложи текст, с който се позволява възложители на планове по Постановление на Министерски съвет № 160 (Процедури за установяване на реализатор с обществена покана по реда на глава 4 от ЗУСЕСИФ и Постановление на Министерски съвет № 160/2016 година от страна на бенефициенти на безплатна финансова помощ от Европейските структурни и капиталови фондове, които не са възложители по смисъла на Закона за публичните поръчки) също да са възможни за индексацията, а освен плановете, които се извършват след процедури по Закона за публичните поръчки.

Арх. Шишков увери, че до края на тази седмица ще завърши работата на комисията с представители на всички министерства, която създава методиката. Веднага ще бъде качена за публично разискване в границите на 14 дни, след което Министерски съвет ще би трябвало да я утвърди. Според министъра методиката ще е реалност до един месец.

Министър Шишков се поинтересува и за положението на пътя до Рилския манастир. Стана ясно, че полутунела, с който бе укрепено огромното свлачище преди Светата обител, към момента не е приключен - липсва износващия слой асфалт, а строителната площадка не е почистена от боклуци. Друг проблем за региона е новоактивирало се свлачище и недоброто положение на общинския път от Рилския манастир до Кирилова поляна. Арх. Шишков се ангажира да ревизира процедурите и да посети региона на място, с цел да се запознае персонално със положението на инфраструктурата.

На срещата участваха и зам.-министърът на районното развиване и благоустройството Десислава Георгиева, началникът на политическия кабинет на министър Шишков- Юлия Ивкова, както и Александър Палчев и Ангел Воденичаров от работната група към Св. Синод.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР